Directeur Europa — Campagne voor de bossen in Latijns-Amerika

Sydney Jones

Press Secretary

[email protected]

Carole Mitchell

Sr. Director Communications

[email protected]

Directeur Europa — Campagne voor de bossen in Latijns-Amerika

[vc_separator sep_color=”color-205066″ el_width=”25%”]Mighty Earth, een wereldwijde organisatie voor milieucampagnes, zoekt kandidaten voor de functie van Directeur Europa voor onze campagne voor de bossen in Latijns-Amerika. We zijn op zoek naar een getalenteerde campagnevoerder en teambuilder met de juiste ervaring en strategische vaardigheden in belangenbehartiging en communicatie voor het leiden van onze op Europese markten gebaseerde campagne van miljoenen dollars om de bossen, savannes en rechten van de inheemse bevolking van Latijns-Amerika te beschermen tegen de industriële landbouw. Als u bevlogen bent over klimaatverandering, geraakt werd door de tragische branden in het Amazonegebied, en het wilt opnemen tegen grote industriële boosdoeners als Ahold, JBS en Cargill, dan is dit de ideale functie voor u.Wie wij zijn: Mighty Earth is een wereldwijde campagneorganisatie die zich inzet voor de bescherming van tropische bossen, oceanen en het klimaat, en onze medewerkers zijn over de hele wereld gevestigd. We hebben een leidende rol gespeeld bij het overtuigen van ‘s werelds grootste voedsel- en landbouwbedrijven om een beleid te voeren om ontbossing en schending van de mensenrechten uit hun toeleveringsketens te elimineren, en hebben de invoering van een verschuiving van miljarden dollars naar schone energie gestimuleerd. Onze voorzitter, voormalig Amerikaans congreslid Henry Waxman, is verantwoordelijk voor een aantal van de belangrijkste milieuwetten van de afgelopen 50 jaar, met name de herautorisatie in 1990 van de Clean Air Act en de Safe Drinking Water Act.

Achtergrondinformatie over de positie: In 2016 hebben we een groot project gelanceerd om de bossen, savannes en rechten van de inheemse bevolking van Latijns-Amerika te beschermen, met de nadruk op het doorbreken van de link tussen industriële landbouw en ontbossing. Door middel van creatieve, indringende campagnes en slimme onderhandelingen heeft Mighty Earth belangrijke vooruitgang geboekt: we hebben drie van de vijf grootste sojabedrijven in Latijns-Amerika weten te overtuigen een krachtig beleid te voeren om ontbossing uit hun toeleveringsketens te elimineren.

Als de Directeur Europa — Campagne voor de bossen in Latijns-Amerika, zult u de Europese portefeuille van onze wereldwijde campagne om de bossen in Latijns-Amerika te beschermen tegen ontbossing voor vee en veevoer uitbreiden en leiden, en helpen om de weg naar koolstofarme landbouw in kaart te brengen. Deze positie en de campagne hebben een enorm groeipotentieel.

Uw verantwoordelijkheden omvatten:

 • Het aansturen van een grootschalige internationale campagne om de vleesindustrie te transformeren om de ontbossing te beëindigen, om regeneratieve landbouwpraktijken aan te nemen en om over te schakelen naar plantaardige eiwitten.
 • Het ontwikkelen en implementeren van effectieve plannen en strategieën om de campagnedoelstellingen te bereiken, door communicatie, online, veld- en grassrootsactiviteiten te integreren in een zeer strategische campagne.
 • Het opbouwen van ondersteuning door, coördinatie van en samenwerking met strategische partners in de belangrijkste Europese markten.
 • In gesprek gaan met CEO’s en overheidsfunctionarissen op hoog niveau om milieuvriendelijke beleidslijnen te ondersteunen.
 • Nauw samenwerken met het hele Latijns-Amerikaanse team van Mighty Earth om de algemene strategische doelstellingen te bevorderen.
 • Het genereren van media-aandacht door middel van rapportverslagen, evenementen en persconferenties in belangrijke mediamarkten, door middel van een strategisch mediaplan en het opbouwen van relaties met verslaggevers bij belangrijke mediakanalen.
 • Het adviseren van internationale overheden, liefdadigheidsinstellingen en andere donoren.

Wie u bent:

 • U hebt minimaal 8 jaar ervaring, met een achtergrond in succesvolle campagnes voor het bepleiten van maatschappelijke problemen of grassroots organiseren. U hebt ervaring in het trainen en leiden van personeel, bij voorkeur werkend in een afgelegen omgeving.
 • U bent bevlogen over milieuproblemen zoals klimaatverandering, het beschermen van tropische regenwouden en voedselvraagstukken.
 • U hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • U hebt ervaring in de communicatie met bedrijfsleiders op hoog niveau en/of gekozen functionarissen.
 • U houdt ervan om relaties op te bouwen en tijd door te brengen via de telefoon en video met veel verschillende soorten mensen, zoals interne medewerkers, CEO’s, maatschappelijke organisaties, de media, en meer.
 • U kunt netwerken en coalities opbouwen in verschillende belangengroepen.
 • U hebt ervaring met het ontwikkelen van een campagnestrategie en het uitzoeken hoe besluitvormers tot actie gebracht kunnen worden. U bent zeer creatief, flexibel en slim en kunt een onconventionele aanpak bedenken.
 • U kunt zich nieuwe onderwerpen en gebieden snel eigen maken.
 • U schrijft graag en kunt complexe informatie gebruiken voor het creëren van materialen en rapporten.
 • U kunt een budget optimaal benutten voor een maximale programmatische opbrengst.
 • U bent internationale georiënteerd. U hebt ervaring met en bent toegewijd aan het werken met mensen uit een verscheidenheid aan achtergronden, waaronder verschillende etnische, raciale en religieuze gemeenschappen.
 • Vloeiend Engels is vereist. Aanvullende taalvaardigheden, waaronder Frans, Nederlands, Duits, Portugees, Spaans, Chinees of andere Europese talen zijn een pluspunt, maar niet noodzakelijk.
 • Deskundigheid op het gebied van ontbossing en landbouwvraagstukken is een pluspunt, maar niet vereist.
 • Bekendheid met en connecties in Latijns-Amerika zijn een pluspunt, maar niet noodzakelijk.

Meer over ons team: Mighty Earth bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, waaronder non-profit belangengroepen, verkiezingscampagnes, bedrijven die zich bezighouden met publieke zaken, de particuliere sector en wetgevende instanties, op verschillende ervaringsniveaus. We zijn er trots op dat we een gastvrije plek bieden voor mensen van elke huidskleur, leden van de LGBTQ-gemeenschap, ouders, lege-nesters en meer.

Details: Dit is een fulltime positie die in Berlijn, Amsterdam of Parijs kan zijn gevestigd. De functie omvat een aanzienlijke hoeveelheid internationale reizen. U rapporteert aan onze Senior Director for Forests en werkt nauw samen met onze senior medewerkers. Kandidaten zijn verplicht zich te houden aan alle openbaarmakingsvereisten van de Amerikaanse overheid.

Deadline voor sollicitatie: Dien uw sollicitatie zo snel mogelijk in. Voeg een doordachte begeleidende brief bij die verband legt met onze missie en uw schrijfvaardigheid aantoont en laat ons ook weten waar u over deze functie hebt gehoord.

Salaris en arbeidsvoorwaarden: Ons compensatiepakket is concurrerend en evenredig met ervaring en we kunnen uw compensatieverwachtingen al vroeg in het sollicitatieproces bespreken.

Mighty Earth is een werkgever die gelijke kansen biedt; wij verbieden ten strengste discriminatie tegen een werknemer of sollicitant op grond van ras, geloof, huidskleur, geslacht, religie, nationale herkomst, leeftijd, seksuele geaardheid, handicap, genderidentiteit of -uitdrukking of enig andere wettelijk beschermde kenmerken. Vrouwen, mensen met een getinte huidskleur en leden van de LGBTQ-gemeenschap worden sterk aangemoedigd om te solliciteren.

17/Jun/2024
Palm Oil Report 44
14/Jun/2024
Protected: Avoiding forests, protecting people, and electrifying vehicles
07/Jun/2024
Monitoring Report: Mayawana Persada